Onvruchtbaarheid van de man

De onvruchtbaarheid van de man kan te wijten zijn aan veel verschillende factoren. De man is hierdoor niet in staat een vrouw te bevruchten en kinderen te krijgen. Permanente onvruchtbaarheid van de man wordt ook wel reproductieve steriliteit genoemd.

Enkele oorzaken onvruchtbaarheid van de man:

onvruchtbaarheid van de manKwaliteit van het sperma:

Met slecht sperma wordt bedoeld dat het sperma te weinig zaadcellen bevat of zaadcellen bevat die slecht gevormd en niet beweeglijk genoeg zijn.
De laatste decenia tonen studies aan dat de kwaliteit ook achteruit lijkt te gaan door chemische stoffen in het milieu waarvan sommige qua structuur erg lijken op vrouwelijke hormonen (nonylfenol in verven, pesticiden, schoonmaakmiddelen,genisteïne, 8-prenylnaringenine…). Hierdoor zijn de testosteronspiegels van de man te laag.

Het mannelijk geslachtsorgaan:

De testikels zijn abnormaal gevormd of er bevinden zich spataders achter de testikels waardoor ongewenste opwarming ontstaat. De oververhitting van de testikels is een vaak voorkomende oorzaak. Er wordt dan ook aangeraden aan mannen om geen spannende onderbroeken of broeken te dragen, geen laptop op de schoot te nemen en geen hete baden te nemen.
Er zijn infecties aan het mannelijk geslachtsorgaan ontstaan door niet goed behandelde SOA’s die de prostaat of andere scheidingskanalen aantasten.
De man heeft te kampen met erectieproblemen waardoor het zaad de baarmoeder niet bereikt.

Een ongezonde levensstijl:

Alcoholisme, roken, het nemen van drugs en medicijnen kunnen voor impotentie zorgen. Daarom wordt aangeraden om te drinken met mate, het roken te laten, geen drugs te gebruiken, regelmatig te sporten en gezond te eten.

Andrologie.nl:

Andrologie is het geneeskundig specialisme voor ziekten en aandoeningen bij mannen. Andrologie is de tegenhanger van gynaecologie dat zich specifiek richt op de ziekten en aandoeningen bij vrouwen.

Op andrologie.nl is veel geschreven over de mannelijke voortplanting en de oorzaken van de onvruchtbaarheid van de man, de onderzoeken en mogelijke behandelingen.