Trouwen en zwanger worden of niet?

Kun je al over de drempel stappen om te trouwen en zwanger worden? Vriendinnen en kennissen in je omgeving hebben het al wel gedaan en zijn nu een koppel en sommigen al mama. Wat belet jou te trouwen en zwanger worden?

je vriend is aanwezig en staat te dringen, maar bij jou rinkelt nog steeds een alarm. Aan de ene kant voel je, je gevleid, maar aan de andere kant ben je nog niet zo zeker van je gevoelens. Waarom zou je iemand eeuwige trouw beloven en door hem over de drempel worden gedragen?

trouwen en zwanger wordenTrouwen of toch niet?

Er zijn genoeg verhalen over bruidsparen bekend, die op het laatste moment afzien van een huwelijk. Sommigen voelen het knagend gevoel van onzekerheid vanaf het begin dat ze hebben toegestemd. Bij anderen steken twijfels tijdens de voorbereidingen de kop op.
Er zijn voldoende situaties bekend van bruidjes die naar het altaar lopen, zich ineens bedenken, rechtsomkeer maken en de deur uitrennen. En wat zeg je van de bruidegom die op de grote dag niet ten tonele verschijnt of als hij dat wel doet, het woordje ‘ja’ niet meer kan uitspreken?

Jawoord

Om er zeker van te zijn dat de vaart gaat, is het erg noodzakelijk om je eigen gevoelens en beweegredenen onder de loep te nemen.
Gaat het om de pracht en praal waarmee een huwelijk gepaard gaat?
Of weet je zeker dat je met hem samen oud wilt worden en lief en leed wil delen
Besef je wel dat de grote dag voorbijgaat en je misschien daarna aan iemand vastzit die je helemaal niet zo goed kent of met wie je, je leven niet wilt slijten?
Weegt die ene droomdag op tegen een heel leven?

Stel jezelf die vraag. Als de rode draad niet de dag, maar de persoon is voor wie je hart sneller klopt, dan is de tijd rijp voor het jawoord.

Verbintenis voor het leven

Bij een verbintenis voor het leven komt veel bij kijken. Houd daar rekening mee. Speel open kaart met elkaar over belangrijke opvattingen. Dit voorkomt botsingen na de wittebroodsweken. Het partnerschap dat je aangaat is niet van korte duur, maar ‘tot de dood jullie scheidt’. Bespreek dus hoe je de jaren die voor je liggen ziet. Door dingen samen te bespreken en te beslissen, houd je het principe van partnerschap hoog in het vaandel.

En denk erom dat jouw grote dag, speciaal moet zijn voor jou. Voel je, je goed in een vlotte gemakkelijk zittende jurk? Ga er dan voor en probeer niet anderen te behagen om in die o, zo vermoeiende bruidsgarderobe te verschijnen. Maar had je daar altijd al van gedroomd? Waarom dan niet?